Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Днес от 19:00 часа един от големите столични клубове ще отвори вратите си за едно много специално събитие. Това е благотворителният търг "Живот за Иво", в който ще вземат участие над 30 родни знаменитости с дарение на лични вещи в помощ на 16-годишния писател Иво Христов.

На събитието ще се състои и официалното представяне на книгата му "Изпусната любов", която е новото произведение на младия автор, борещ се за живота си с тежко неврологично заболяване.

"Изпусната любов" е петата ми издадена книга и вторият ми сборник с разкази. Разказите са различни един от друг, те са хорър разкази. Искам да благодаря на всички, които са ме подкрепили до този момент. Това значи много за мен и ме кара да продължавам напред още по-смело", сподели Иво Христов в "България сутрин".

Започва да пише, когато се сблъсква с тежката диагноза и не се обезкуражава. Момчето призна с усмивка, че писането му дава сила и кураж да продължавам напред по-смело отпреди.

Младият писател сподели пред Bulgaria ON AIR, че болестта го е променила много и е станал по-уверен в себе си. Нито веднъж не си помислил да се откаже от борбата със заболяването.

"Бях сигурен, че един ден нещата ще се оправят, на крачка съм от голямата си мечта. Надявам се, че най-лошото е останало зад гърба ми", каза с надежда Иво, който мечтае да бъде здрав, да стане известен писател и да направи премиера на своя книга в чужбина.

Неговата майка Милена Димитрова е изработила красиви изделия, които всеки може да закупи благотворително на събитието.

"Всичко е направено със силна обич, влагам във всеки сувенир част от душата си. 2014 беше кошмарната ни година, когато животът на цялото семейство се преобърна тотално. Много трудно е, много безсънни нощи. Имам една цел - изцеляване на собствената си рожба", сподели тя.

Майката на Иво подчерта, че семейството е водено само от една дума - обич. Човек става и започва деня си с мисълта за борба, посочи тя.

От последния контролен преглед на Иво в Германия става ясно, че туморът не се е смалил, но не притиска важни центрове. Предстоят още процедури, а в края на февруари и нов предлгед. Семейството на талантливия писател е подало документи в клиника в САЩ, която се занимава изцяло със заболяването на Иво.

Всеки може да помогне на момчето в борбата му с болестта, закупувайки си неговата нова книга, която вече е в книжарниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Кики

преди 6 години

Егати държавата да вии... здравната каса да няма пари за едно дете.

fallback