Снимка: Facebook
fallback

На 10-годишна възраст, вследствие на рядка генна мутация, бъбреците й отказват. Оттогава Поли е на  диализа и живее благодарение на поддържащото лечение.

Диализното лечение за такъв продължителен период обаче започва невъзвратимо и прогресивно да уврежда органите и костите ѝ. Поли получава усложнения, които и причиняват ежедневни болки и заплашват живота й.

"Поли е много скромна, никога не се е оплаквала и не е говорила за проблемите си. През цялото време идваше на училище и получаваше отлични оценки. Нито за миг не спря да мечтае и да вярва, че ще води нормален живот", споделиха пред Bulgaria ON AIR нейните съученици.

Те организират благотворителен концерт и театрален спектакъл, а също така и училищен базар с ръчно изработени от децата неща.

Средсвата, събрани от кампаниите, ще отидат за лечението на 16-годишното момиченце.

На Поли може да ѝ бъде направена бъбречна трансплантация в Минск, Беларус. Операцията обаче струва 60 000 евро, а сумата е непосилна за семейството ѝ.

Единственият шанс Поли да бъде спасена е вашата помощ. Всеки, който желае за тежката й борба с болестта, може да го направи:

IBAN BG11BPBI79424022534501
В полза на Полина Димитрова Петрова
BIC код BPBIBGSF
PEY PAL: irenapetr72@gmail.com

Във Facebook групата, която е създадена за помощ на Поли, преди 15 часа нейните приятели са написали, че са събрани 78 915.78 лв., нужно е още малко. Да отворим сърцата си!

Благодарим, добри хора!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Виктор

преди 6 години

Здравейте с смс става ли ако някой знае да напише данни???

15

Krom

преди 6 години

Прекрасно дете. Помогнах. Дано Бог да я подкрепи и да има пълноценен живот.

14

dp

преди 6 години

преведох 200. дано има и други хора и помогнем на това слънчево дете.

fallback