Снимка: архив, БулФото
fallback

80% от работодателите у нас казват, че ще дадат бонуси за Коледа, става ясно от проучване на Българската стопанска камара.

Общата сума, която бизнесът ще отдели за това, е около 80 млн. лв., съобщи Томчо Томов от БСК пред bTV.

Oще по темата

Останалите 20% от работодателите няма да раздават бонуси - заради финансовото състояние на компаниите или защото смятат, че работниците се стимулират чрез заплатите.

При 70% от работодателите, които обявяват, че ще дадат бонуси, те ще са под формата на пари. Някои ще раздават фирмени подаръци, ваучери за храна, напитки или почивки.

Най-много работодатели казват, че възнамеряват да дадат бонуси до 20% от заплатата на работниците си, следвани от тези, които смятат да дадат по половин заплата като коледен бонус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Радвайте се!

преди 6 години

Бизнесът свил от заплатите Ви 800 млн. и смятал да Ви раздаде 80 млн. за Коледа!

17

Анонимен

преди 6 години

До ДСМа тебе баш не са те научили да смяташ! Как точно разбра, колко са работещите на които им е обещан бонус? След като имаш (20% от фирмите няма да дават бонуси) - от къде знаеш какво е количеството на работниците, работещи в именно тези 20% от фирмите и какво е количеството на работниците в останалите 80% от фирмите?

16

Анонимен

преди 6 години

Ако журналята не лаят, че ни се вдигат доходите, как ония ще си натъкмят средната заплата на база на която ще вдигат водата? И не само водата....не познавам никой, който е с повишена заплата за последните две години, а пък средната заплата за тия две години се е вдигнала с 200 лв? Е от къде идва това бре? От повишените заплати на депутатите ли?

fallback