Кадър: bTV
fallback

Четири деца живеят без ток и с храна, която понякога е чиста вода. Това се случва в едно българско село – петричкото Коларово. Кметът упреква семейството, че не работи и не търси работа. Социалните служби са дали всичко, което може да се даде. В семейството обаче твърдят, че когато търсят работа, им казват, че няма.

Къде е истината и кой носи вината за това, че четири деца живеят в крайна бедност и мизерия?

Едно от децата страда от епилепсия, семейството е теглило кредит за лечението, после го е изплатило, но последвали нови гърчове и това вкарало фамилията в спирала от дългове.

В момента в къщата няма ток, няма и храна.

"Децата от вчера нищо не са яли, днес не сме яли... Днес ще ядат вода", каза бабата Миролка Пеовска пред bTV.

В къщата живеят, мъжът й с двете й дъщери и четирите внучета. Напът е и пето.

В момента децата са болни, имат направление за лекар, но не могат да ги заведат, защото нямат пари да тръгнат.

"Съжалявам само за децата, грешките на родителите не би трябвало да се отразяват на децата, но за съжаление те страдат", коментира кметът на селото Атанас Гошев.

"Това, което трябва да се даде от социалните, те са го получили. Няма нещо, за което да са подали документи и да не са го получили. А това, че то е малко и недостига, това е вече друг въпрос", допълни той.

Гошев обвини хората, че не искат да работят.

"В момента съм на борсата, получавам мизерни пари, като ме викнат, ходя да работя, искам да работя", обясни Миролка. Тя разказа и че е ходила във всички цехове в околността да търси работа, но навсякъде й казвали, че сега нямат места.

"Трябва и сами да си помогнете. Това, което можем да направим, е еднократна помощ, тя пак няма да ви стигне", обърна се още кметът към семейството.

В краткосрочен план обаче въпросът остава: Ще има ли храна за децата днес? А отговорът е - "Бащата е с едни кози, ако му дадат пари, ще ядат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Анонимен

преди 6 години

Познавам ги лично вярно е само искат да смучат от нас да изкопчат нещо живеят само с подаяния грях не е за децата

143

Анонимен

преди 6 години

Не им вярвайте на тези вампирки мързи ги да работят и живеят на гърба на децата правата филм за да изкопчат нещо още нека ги питат защо са всички там като дъщерята и има мъж с и апартамент в Сандански

142

Анонимен

преди 6 години

Децата в приемни семейства.Трите от снимката да ходят да пасат козите.Чакаме bTV да издири и покаже на цяла България правачите на тези деца които не се грижат за потомството си.

fallback