Снимка: bgonair.bg
fallback

Отец Паоло Кортези, който получи наградата "Човек на годината" от Българския хелзинкски комитет, смята, че у нас като във всяко общество има различни хора и мнения.

Oще по темата


Той обаче е на мнение, че трябва всички да живеем заедно и да си помагаме.

"Трябва да прескочим нашите страхове, за да живеем заедно с различни мнения, различни позиции и вероизповедания. Но трябва да се уважаваме. Има място за всички", обясни отец Кортези пред Bulgaria ON AIR.

В началото на тази година католическият свещеник Паоло Кортези приюти сирийско семейство с бежански статут в Белене. Това обаче предизвика обществено недоволство и в крайна сметка семейството беше отпратено от града.

Кортези заяви, че се надява този случай да не се повтаря повече.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

вън

преди 6 години

Това падре е нахално и безцеремонно също като ислямските нашественици които пробутва в България.Да си заминава в Италия и да си взима нахалното семейство сирийци със себе си.

52

французин

преди 6 години

Брей един човек нещо да прави и веднага "Вън!". Затова ще сте зле. Тези дето е приел са просто едно семейство. Така е преценил, така е направил. У тях си е. Вие ли ще му кажете какво да прави вкъщи?Вие си гледайте себе си.България затова умира, заради вас, а не заради него. Видеото гледахте ли? Какво казва в него чухте ли?Или само грачите глупави опорни точки.Как така Гея гласува в ЕП за увеличаване на броя на приетите бежанци, а на вас ви плаща Кутев да пишете точно обратното.Шизофреници.

51

Анонимен

преди 6 години

Тоя човек какво прави пак в България?Нали и каза:чао!Нека си отиде по живо и по здраво мв Италия,и да не се връща тук!Там да си приютява когото си ще.Пък и нали казаха,че войната вече е свършила,значи не трябва да има по-вече бежанци!

fallback