Снимка: Facebook
fallback

С 50 лева е глобен шофьорът на тира, който в понеделник вечерта блокира за час магистрала "Тракия".

Заради износени гуми камионът се завъртя на платното и го запуши. Повече от час шофьорите влизаха в София по обходно трасе през Вакарел и Нови хан.

Oще по темата

От безотговорността се възмути и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който публикува във Facebook снимки от инцидента.

"С благодарност към колегите от Пътна полиция и с извинение към всички, чакали на магистрала "Тракия" (в участъка Траянови врата - Вакарел - София) да се премести един тир на "ски". Да, да, на ски! Вижте гумите на героя!" , възмути се Нанков във Facebook.

От Пътна полиция уточниха, че санкцията за износени гуми е 50 лева, а според закона грайферът трябва да е с дълбочина над 4 милиметра.

Няма обаче изискване за задължително използване на зимни гуми през студените месеци от годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Haydutyn

преди 6 години

Един елементарен въпрос към министъра какво е това национал и как се използва?

15

Анонимен

преди 6 години

Всеки който смята, че няма зимни гуми за камиони и автобуси да отвори гугъл и да потърси! Или направо да пише Continental Scandinavia например

14

аз

преди 6 години

Минал съм малко преди тира да се завърти, поддържал съм скорост около 100 км/ч и то само защото в дясната лента се мъкнаха с 60лИмаше едни реалити серии "Тежкотоварно спасяване" или нищо от сорта по Хистъри за скандинавските страни и там ако тир заседне, полицията вика местната фирма, която го вади срещу солена цена. Имаше един турски тир с летни гуми, тира стоя арестуван в двора на фирмата докато не смени гумите. Цената беше към 10 000 - 11 000 евро за репатрирането и гумите

fallback