Снимка: архив Reuters
fallback

"За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров", коментира отново писателят Калин Терзийски.

Oще по темата

"Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт", отсече писателят пред Нова тв.

"Лувърът ли е по-важен за цивилизацията или стадион "Маракана"?, попита Терзийски.

Той настоя, че по времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. "Не вярвам да има останал някой известен", посочи той.

"Един творец става някой, когато около него има среда, която може да оцени колко той е "някой" и доколко той е голям", посочи писателят.

Тази седмица Терзийски поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Ай стиа ве

преди 6 години

До АнонименТи на тия словоблудци и гьотверени писатели ли им викаш!??? Писатели таратанци!!!

239

Dido

преди 6 години

Абе човешкия род дори и да не е прогресил и благодарение на спорта, със сигурност не е постигнал прогрес благодарение на "творци" като пияницата Терзийски!!! В спорта е ясно - вижда се кой го може и кой не! При писателите също! Проблема е,че тези писатели които не стават,вместо да се занимават с нещо друго,започват да плюят по всичко и всички,твърдят,че са гении,че са на твърде високо ниво за да ги разберат простаците около тях и затова са на това "дередже"!!!

238

Анонимен

преди 6 години

Калине знаеш ли колко взимат Джорд мартин или Стивън Кинг за една книга - СТОТИЦИ милион. Ама те са световноизвестни и ги четата десеттки милиони хора, държат п рава по техните книги правят филми. Кой си ти Калине и за какво се бориш?

fallback