Снимки: Олег Попов
fallback

Общ преглед

Десетки души са се включиха във факелното шествие "Български марш", организиран от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Организаторите заявиха, че с подписването на договора "са отнети изконни български територии".

Част от участниците са облечени в народни носии, носейки плакати с надпис "Западните покрайнини: завинаги български" и "Мизия, Тракия, Македония".

В шествието взе участие и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Факелното шествие тръгна от Паметника на Незнайния войн, мина през бул. "Г. С. Раковски" и бул. "Патриарх Евтиммий"  приключи пред Българския лъв до НДК, където до скоро се намираше паметникът "1300 години България", предаде bТV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 6 години

До 71 Турция не е подписвала Ньойския договор,та да се е преборила с него!Може би имаш впредвид Севарския договор от 1920 г. ?За този успех трябва да бъдат благодарни на Гърция,която е недоволна,че и дават,,само" Измир с около 15хил.кв.км.в Мала Азия плюс цяла Източна Тракия .Започва война с Турция ,която губи и е подписан Лозанския договор през 1923г.който АНУЛИРА ,Севарския договор.

75

Анонимен

преди 6 години

Стига сте лъгали за уж някакъв коридор за излаз в Беломорието след ВСВ, такова нещо няма!Става въпрос за след ПСВ,но не успяваме,защото гърците твърдо отказват,като довод изтъкват,че им се прекъсва връзката с Източна Тракия,която тогава е била тяхна,докато турците не ги измитат във войната през 1921-22г.Предлагат ни пристанище за търговски нужди ,но Стамболийски отказва.

74

Анонимен

преди 6 години

До 70 Когато си връщаме Ю.Доброджа през 1940г. ,тогава не сме още съюзници на Хитлер.Цар Борис успява да убеди Англия и Франция да натиснат Румъния,която все още не е била съгласна.Сталин не само ни подкрепя,но дори ни предлага да искаме и северна Добруджа.След ВСВ Югославия е сред победителите и с голям авторитет, абсурд е да ни предеде Македония.

fallback