Снимка: Bulgaria On Air
fallback

След публикацията в социалните мрежи на журналиста Петър Волгин относно Григор Димитров, по темата се прибави и писателят Калин Терзийски.

"Виждам успеха на Григор и се радвам като всеки нормален човек. Искам той всеки ден да печели такива турнири. Но когато поставиш еднаквия труд на един писател и на един тенисист – оценяването от финансова гледна точка е коренно различно – в стотици хиляди пъти", защити тезата си авторът в студиото на "България сутрин".

Oще по темата

Той поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех  добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

За госта усилията на духа са едни и същи и при тениса, и при йогата, и при писането.

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

"Ако поставиш културата на дивашкия пазар, Лувърът ще се превърне в публичен дом, в който се снимат реалити-предавания. За съжаление тези, които най-горестно минават на моя страна, обвиняват всички и всичко за положението си. Глупости на търкалета!", обясни Калин Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

Литературният деец не съжалява за публикацията си във Facebook, тъй като тя влезе в много от големите всекидневници, предавания и телевизии и предизвика дебат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

Анонимен

преди 6 години

Е ми то и във футбола и в баскетбола и т.н. получават в пъти повече, тва е пазар... като интелигентните се броят на пръсти - нормално е да нема много пари в писането.

255

Анонимен

преди 6 години

Колко лесно се манипулират хората.браво на Гришо,но замислете се с какво след като чрез спорта България е станала известна на някой чужденец,живота на българина е станал по-добър и държавата ни дръпна по напред?

254

Почти трезвен

преди 6 години

С това си изказване тотално обрича творчеството си да събира прах по рафтовете.Аз лично не бих чел нищо написано от алкохолизиран завистник.

fallback