fallback

"Знаем имената на тримата задържани българи в Турция. Но нямаме контакт с тях", обяви посланикът ни там Надежда Нейнски.

Тя обясни, че случаят е много специфичен и заради извънредното положение "сме много ограничени", но уточни, че на първо време сънародниците ни имат право на служебен адвокат.

Преди дни одринските власти арестуваха трима българи по обвинение, че се опитвали да прехвърлят нелегално у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен. Той е сочен за организатор на опита за преврат в Турция миналата година.

Арестувани са и шестима турски граждани, сред които и дете, съобщи турското издание "Хаберлер", като се позова на местната полиция.

В момента тримата българи се намират в затвор в Одрин. Повдигнато им е обвинение за нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Kogus 13

преди 6 години

Защо тези българи са решили да влизат в България нелегално, а не през КПП? И защо с такова усърдие всички медии обвиняват турските власти?

21

Анонимен

преди 6 години

До щщд - И по времето на Бай Тошо дори нямаше мижитурки като нея. Глупости! Тази особа изплува след '89-а от посолството в Египет. Щом се задържа на синекурни позиции досега, има признати заслуги от онова време. А, че не е свършила никаква полезна родолюбива работа досега, това е отделен въпрос.

20

Анонимен

преди 6 години

А защо плащаме на посланици и консули щом не служат на тези които им плащат заплатите!

fallback