Снимка: архив, БулФото
fallback

Няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента няма данни за пренос на радионуклиди на територията на България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Oще по темата

За това информират от Националния център по радиобиология и радиационна защита във връзка с появилата се в медиите информация, че радиоактивен облак с рутений-106 е преминал над България

Експертите от НЦРРЗ посочват, че стойностите, публикувани на страницата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) не налагат предприемане на никакви радиационно-защитни мерки на територията на цялата държава.

Измерените от ИАОС стойности са ниски и нито една от тях не превишава нормативно установената граница на средногодишната обемна активност във въздуха, уверяват от там.

Компетентните институции осъществяват необходимия контрол на въздуха и своевременно информират обществеността при наличие на рискови фактори, имащи отношение към здравето на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

има

преди 6 години

Падналия сняг подава инфо за над 12 000 петна замърсени с опасен изотоп .Проучвания регион е с дължина 12 км по река.Данните са от тази сутрин..Добре е да се проучват питейни води..Мляко. Така и не докладваха за причинителя за замърсяването.. ПРоби на патогенизирани дървета дават инфо за радиация от дъждове след ядрени взривове въздушни около 1960 година..Да се проверят всички уреди з а измерване на радиация и да се калибрират..

19

HG radiacia

преди 6 години

НАгли престъпници на власт освен терористични камери със СПИН активатори са инсталирали и живачни високо вредни скенери които поразяват тежко всичко живо в зоната на облъчване.Сравнени с старите луминисцентни слабо радиоактивни живачни лампи тези са над 40 000 пъти по опасни.Инсталирани са в поликлиники ,болници и училища и градини.Вероятно има и в банки ,министерства и ведомства.МАрия Кюри открива урановата радиация благодарение на луминисценцията.Вижте снимки на поразени жени от онова време

18

AIDS radiacia

преди 6 години

ПО повод проникващата лед подобна радиация ползвайте за замерване на пораженията и инфра червени камери/може и с течен азот/ПО телата на облъчените с лед радиация жертви се появяват петна с различна температура.Особенно интересни са петната от СПИН/AIDS скенерите.Облъчване с СПИН скенер инсталиран в зъболекарски стол вместо безвредна лампа помощник на стоматолога са трудно лечими месеци наред.

fallback