Снимка: Булфото, архив

Над пет хиляди долара. Толкова можем да спечелим от продажбата на разработен акаунт във видеоигра. Геймъри вихрят истинска търговия в нета, като продават за баснословни суми отгледаните си аватари. Конкретната сума е за League Of Legends, а за да я получим акаунтът ни трябва да отговаря на редица условия, сред които – да предлага достъп до поне 60% от героите в приложението, показва проверка на "Монитор“.

Търгуването с предварително подобрени геймърски акаунти е всъщност често срещано явление в онлайн платформите. Така, например, профили в широко разпространената "Дота 2" можем да котираме на цени от 10 до 140 долара. Заглавието се играе от над 800 хиляди ентусиасти на ден в платформата Steam. Това е и играта, която представлява голяма част от черния пазар в продаването на акаунти в мрежата.

Цената на профила се измерва от рейтингова система MMR, която показва нивото на развитие на геймъра в даденото заглавие. За MMR рейтинг 500 например ще получим около 10 долара. Толкова можем да изкараме с едва 5-6 часа игра пред компютъра.

Акаунтът с MMR 4400 ще ни донесе $20, което подхожда на средно опитен играч. Ако пък сте спецове, може да прибавите към сметката си и над 100 долара от същата игра.

Профили можем да продаваме дори и от популярното в последната година мобилно приложение Pokemon Go. Така обикалянето на улиците с цел лов на джобни чудовища може да ви докара и допълнителни средства.

Акаунтите в Pokemon Go въпреки това са сравнително евтини. Профил, разработен до 28-о ниво със 195 налични покемони и над 2000 монети в играта би ни донесъл 30 лв.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

В До 19 - Най-често са ботове, които използват алгоритми, които Valve не са успели да засекат, което е въпрос на време. Не е един бот на един компютър, а е по скоро 1000 на сървър, който не зарежда графиките на играта, а просто подава команди и засича, каквото му прати Dota сървъра. Жалкото в, че с тези умения, човек може да прави много повече, от това, ама не се славим като раса с много Intelligence.

20

Вуйчо Ваньо

преди 5 години

Ками, ти коя игра играеш?

19

Изрут

преди 5 години

По-скоро бих продал дъщеря си за 5000 долара, вместо акаунта си в Steam.