Снимка: Булфото
fallback

Прогнозата на синоптиците за следващите дни е за понижениe на температурите, като заедно с това на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг.

Oще по темата
Поради тази причина за пореден път от АПИ съветват шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, припомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ПР

преди 6 години

Как нямате пари бе. Вождът каза, че сме цъфнали и предстои да вържем.ВПРОЧЕМ, ЗИМАТА ИДВА. РЕГУЛИРОВЧИКЪТ БОРИСОВ ДА СЕ ГОТВИ, ЧЕ РАБОТА ГО ЧАКА ПО МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ.И ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА ЗАКАРА ТВ ЕКИПИ, ЧЕ ДА ГО ПОКАЖАТ.

24

Анонимен

преди 6 години

Нямате пари пък се скъсвате да карате коли не мога да ви разбера

23

Анонимен

преди 6 години

Всеки вика сменете гумите, ама никой не пита хората имат ли пари за да ги сменят???Разберете че бедните хора ще карат със старите гуми до последно, защото не могат да си позволят нови по никакъв начин!А богатите да не се правят на интересни - щом са допуснали бедните да са в това окаяно състояние, ще страдат заедно с тях! Като не искат да им пречим със старите си гуми, да ни помогнат за да си купим нови

fallback