fallback

Като ученик имах много комични случки, свързани с моето име, разказва д-р Петър Берон в новото семейно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" тази събота.

Веднъж го  спрял милиционер преди 10 ноември 1989 г. и го попитал как му е името. Той казвал: "Петър Берон". А милиционерът му се скарал: "Не те питаме къде живееш, а как се казваш!"  

Петър Берон е кръстен на името, което е носил братът на неговия прадядо – Петър Хаджи Берович. Той учил медицина в Мюнхен и Хайделберг и когато написал дисертация, латинизирал името от Берович на Берон.

И понеже станал много прочут, цялата фамилия приела това име, разказва още д-р Берон във "Фамилно".

Предаването ще се излъчи по Bulgaria ON AIR тази събота от 10:30 до 12:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 19Прочети написаното горе няколко пъти, бавно и може да разбереш, че си толкова tъп, чене можеш да схванеш елементарен текст. Разбира се, може и да не разбереш, положението при теб е трагично.Дали е учен, не може да обсъждаш ти - нямаш критерии, не разбираш нищо от наука и наукознание. Има списък на публикации, достъпна за всекиго докторска дисертация, списък на откритите от него животински видове и накрая Citation Index, което не ти говори нищо. "Вие сте жалък, нищожен човек!".

28

Бай Оня

преди 6 години

До "Един българин" Ами тя България тогава наистина е била изостанала селска страна с 80% полуграмотно селско население, ама като те гледам и ти си от тия 80% полуграмотни де-бе-ли! А Петър Берон и автора на "Рибния буквар" и правнука му са достойни българи, за разлика от тебе нещастнико "опизденны"!

27

До Анонимен 19

преди 6 години

Пеър Берон, не този, който е написал "Рибния буквар", е УЧЕН ОТ СВЕТОВНА КЛАСА.Той е наистина световноизвестен зоолог-акаролог. А ти даже не знаеш, какво значи това и имаш безочието да слагаш кавички! Кой си ти, какво си направил през жалкия си, сив животец? А той е написал стотици статии, няколко книги, обиколил е света, когато е бил директор на национален парк в Нигерия, под прозореца му е спал лъв, а на тавана му имало черна мамба. Ти би се оакал!Това с ДС го измисли ЖМЖ, за да го елиминира

fallback