Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителството да приеме работно определение и за ислямофобията, както и да се определи координатор по ислямофобия и дискриминация срещу мюсюлманите в страната. За това настояха от Главното мюфтийство в отворено писмо до всички отговорни институции у нас, аргументирайки се с твърдението, че в последните години мюсюлманите са подложени на нетолерантно отношение, дължащо се на ширещата се ислямофобия в обществото, пише "Дарик".

От Висшия мюсюлмански съвет са на мнение, че престъпленията от омраза към мюсюлманите, включително нападенията над лица и религиозни обекти, продължават да са актуална тема на общността.

Според мюфтийството, можем да говорим за цялостен подход и активна борба срещу всякакви форми на расизъм, антисемитизъм и ислямофобия едва когато мерките срещу тях обхванат цялото общество.

Писмото е изпратено до министър-председателя, до завеждащия дирекция "Вероизповедания" в Министерския съвет, както и до Комисията за защита от дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

продължение на 68

преди 6 години

от там. Е, тогава отричащите Всевишния Аллах и последния му пророк Мухаммед(с.а.с.) би трябвало да са достатъчно достойни да напуснат пределите на Вселената, пределите на големия взрив, пределите на времето и пространството. Борбата ми е за обществата извън Исляма, срещу вижданията на техните лидери, а не със самите общества. Един от принципите в Исляма гласи: това, което искаш за себе си, го искай и за останалите и това което не го искаш за себе си, не го искай и за останалите!

64

продължение на 67

преди 6 години

и да е религия извън исляма. Лекторът така и не се осмели да го направи. За да изразя искреността си го поднесох в писмена форма на ректора. В Корана Аллах повелява, че Ислямът е продължение на Юдеизма и Християнството и е завършената (последна) форма на монотеизтичните (единобожните) религии. Според айетите в Свещенния Коран, Всевишният Аллах е създателят на "Вселената", на времето и пространството, чрез големия взрив. В много коментари чета призивите срещу мюсюлманите да се изселват от тук,

63

продължение на 66

преди 6 години

повечето работят далече от семействата си. Ето за това лидерите са длъжници на народа, който ги поддържа. Когато бях студент, за обща култура ни преподаваха и "Религиознание". В тези лекции призовах лектора да се съюзят със всички учени -теолози, философи, психолози, учените физици астрономи и да оборят вижданията ми, че Ислямът е последната воля на Създателя, да се защитят с научни факти, тогава и без да ме поканят казах, че ще приема тяхната позиция, било то християнство, юдеизъм или която

fallback