Снимка: Bulgaria ON AIR

 Преди дни д-р Красимир Йорданов - героят от документалния филм "Последната линейка на София", си отиде на 55-годишна възраст. Медикът прекара 28 години от живота си в Спешна помощ, припомня Bulgaria ON AIR.

Днес със сирени и включени светлини на линейките спешните медици в Русе отдадоха последна почит на д-р Йорданов. По същото време в София близки и колеги си взеха последно сбогом с него.

Точно в 13,30 часа, когато започваше поклонението в София, русенските медици сведоха глава за своя колега.

"Да изразим дълбок поклон към светлата памет към колегата, който отдаде живота си за работата в Спешна помощ, за да помага, за да спасява човешки животи. Въпреки трудностите, въпреки несгодите, лошите условия на труд, изцяло беше отдаден на работата… По този начин искаме да го изпратим с воя на сирените, със светлините на лампите, с които той е живял толкова време", каза фелдшерът в ЦСМП-Русе Милена Шеева.

През май 2012 г. лентата "Последната линейка на София" на режисьора Илиян Матев спечели и награда за откритие в рамките на Седмица на критиката в Кан. Година по-късно д-р Красимир Йорданов стана жертва на побой от страна на мъже в нетрезво състояние, след като се отзова на повикване за момиче, изпаднало в безсъзнание.

Въпреки обидата от нападението, до края д-р Йорданов остана там където започва кариерата му. В реанимационния екип - този, който поема най-тежките случаи.

На 2 ноември медикът получава кръвоизлив, който два дни по-късно довежда и до фатален край. В линейката д-р Йорданов прекара близо 3 десетилетия, с нея стигна до червения килим в Кан, а преди дни сам я повика, за да го откара в "Пирогов". В последния му път с включени сирени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase