Д-р Иванова. Кадър: bTV

При избора на здравен министър се действа на принципа "проба-грешка", според сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, която завежда отделението по неонатология в столичната болница "Света София".

Очаква се бъдещият здравен министър да бъде финансистът Кирил Ананиев.

Още по темата
"Опитваха с лекари, с юристи, сега може би финансист. За нас тук няма абсолютно никакво значение точно коя ще бъде определената личност. Един човек може да бъде изключително добър като професионалист и като мениджър, но важен е екипът, с който той ще работи, и волята, която ще има да има реформи", подчерта тя пред bTV.

Д-р Иванова каза, че с премиера не са обсъждали оставката на проф. Николай Петров от поста. "Той си е премиер, има си своите виждания и позиции, аз съм един обикновен работещ лекар в общинска болница. Най-вероятно от различните позиции нещата се виждат по различен начин. Служебни проблеми ние не обсъждаме", подчерта сестрата на Борисов.

Тя каза още, че е пациентка на подалия оставка проф. Николай Петров и има желание да го види, където му е мястото - при неговите пациенти, защото той е спасил много човешки животи.

По думите й 5 месеца той и неговият екип са били доста амбицирани в много сектори на здравеопазването да се случат добри неща.

Сестрата на Борисов посочи още, че всяка година в системата се наливат милиони, а се оказва, че винаги са недостатъчни. По думите й в здравеопазването финансите не са толкова важни.

"Екипната работа и това как коректно тези пари ще бъдат разпределени по сектори и как ще се мотивират здравните работници, е разковничето и реформата", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase