Снимка: БТА
fallback

Имаме глобален проблем със смъртността и жертвите на пътя. Промяната в закона или създаване на нов и по-добро обучение на водачите, взимащи книжка, ще намалят катастрофите. Така автомобилният състезател Крум Дончев коментира катастрофата на АМ "Тракия" в студиото на "България сутрин".

Oще по темата


Според Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност, цялата организация за работата и техническата изправност на автобусите е в компетенцията на "Автомобилна администрация".

По думите на Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи ако има видеорегистратори в автобусите, вече щеше да е ясна причината за произшествието.

"Видеорегистраторите ще имат и превантивен ефект, защото водачите ще знаят, че ги снимат. Ще се намали и агресията на пътя", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Гостите отбелязаха пред, че автопаркът в България е в доста лошо състояние и са категорични, че трябва да се вземат радикални мерки, за да се намалят жертвите на пътя.

"На косъм бяхме от трагедията. Стана ясно, че всички хора от вчерашната катастрофа на АМ "Тракия" са били напоени с дизелово гориво. Било е доста опасно. Надявам се след този инцидент държавата да вземе мерки", заключи Илия Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Държавата да вземела мерки! То държава няма, те мерки ... ама виж за вземане ако е нещо ...

18

Анонимен

преди 6 години

До 13Какъв сняг те гони, бе ***? Ти знаеш ли, че в половин България сняг има по 2-3 дни в годината?

17

шофьор

преди 6 години

Инцидентите с товарни автомобили и автобуси няма да намалеят скоро. Големите играчи имат хора в КАТ и ДАИ, карат технически занемарени трошки, а шофьорите въртят двойни смени без санкции. Докато тази схема не се изкорени няма да има промяна. Ако сте малка фирма и искате да спазвате правилата - нямате шанс, вашата услуга ще е по-скъпа и ще фалирате.

fallback