Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Той говори, имитира други животни и дори пее. Това е Джаро – най-разговорливият папагал у нас, който стана истинска звезда след като в интернет пространство се появи клип, на който се вижда как си говори със стопанката.

А тя е г-жа Лалова. Получила е Джаро преди три години и половина, когато папагалът  е би едва на три месеца.
Джаро е расов представител на породата Кралски Жако, говорящ, обясни тя пред нова телевизия.

И всъщност папагалът не спира да говори и напява.

Знае как прави котката - "Мяуу", петелът - "Кукуригу", прасето - "Грух, грух", кучето - "Бау бау", кукувицата - "Ку-ку, ку-ку".

Към стопанката си се обръща ласкаво "О, любов моя!". Пита я и "Какво бе, мамо?".

Джаро тананика и рефрен от „Върви, народе възродени“, популярната мелодия от песента "Нашия сигнал" на Емил Димитров, "На Елиза" на Бетовен.

А когато се сбогува изпраща с "Айде чао!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Папагалът Джари

преди 6 години

До мунчоДа, ще му вземем по-голяма, чакаме внос на голяма клетка. Въпреки, че той стои повечето време навън на своята люлка... :-)

7

Папагалът Джари

преди 6 години

До АнонименПапагалът Джаро е от вида "Кралско жако". Купен е от специална ферма за отглеждане на този вид. Изобщо няма червени ивици по крилата. Клюнът му е черен за разлика от "скалното жако". Гледали са го специалисти и неговият ветеринар, отличен професионалист по папагалите, така че съмнения няма за неговият вид. А, това за манипулацията, не му позволихме от бебе да ни манипулира. Кротък е, не прави много пакости, ревнив е... и разбира се, случва се и да кълве, но това си му е в природата.

6

Бау

преди 6 години

Велик :D

fallback