Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

Засилени проверки на пътя започват от тази седмица в рамките на акция "Зима".

Обикновено акцията протича на три етапа. През първата седмица ще се следят велосипедисти и каруци.

По време на втория етап на фокус ще бъде безопасността на пешеходците, а при третия дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия.

От 1 ноември допълнителни патрули на КАТ ще извършват проверки в цялата страна. Униформените ще следят доколко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия.

Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите.

При нарушения ще бъдат налагани санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

кво ше прайме

преди 6 години

Онзи ден платих данък за колата в размер на 180лв. Сложих зимните гуми и прочие. Кой ще провери дали като падне снега ще се чистят и по-малките улици освен булевардите или както обикновенно ще бъдем оставени в капана на зимата. Като в Аляска или Сибир става и вериги не помагат, защото имаме 20 сантиметра лед-коловози.

31

Джедай Мастър

преди 6 години

До шофьорРазликата се усеща, когато е студено и мокро. При сухо време наистина няма кой знае какво значение, още повече през зимата в България наистина студените дни с дъжд и сняг едва ли са повече от 10-15, а температурите ноември и февруари се случва да минат 20 градуса.

30

пешеходец

преди 6 години

Аууууу ужас! Обувките ми са с много малък грайфер.Явно производителите са почнали да пестят от подметката-пише,че обувките са зимни,а грайфера 2-3 милиметра!

fallback