Красимир Вълчев. Снимка: архив, БТА
fallback

Колко тежи една раница на ученик? Средно 7 кг, призна просветният министър Красимир Вълчев, след като петокласничка официално подаде сигнал до Държавната агенция за закрила на детето. Последва вълна от недоволство на родители и деца и министерството се зае със случая.

Вълчев допълни, че средно два килограма са учебниците, а имало разлика и в тежестта на самите раници.

От два измерени модела се оказало, че една е със 700 гр по -тежка.

Oще по темата

Според министъра един от начините да се намали тежестта на раниците е да се разделят учебниците на две или повече части и дори това да оскъпи изданията, пак трябва да се помисли в тази насока.

Друг начин децата да бъдат облекчени било да се осигурят шкафчета в училищата, където те да си оставят помагалата, но за целта трябва да се отпуснат пари на училищата, за да си купят.

Трябва да се работи за намаляване на учебните помагала, тъй като те формират голяма част от тежестта на раницата, каза още Красимир Вълчев.

Според него електронните учебници са вариант, но все пак те не могат изцяло да заменят хартиените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ГОСТ

преди 6 години

ШКАВЧЕТА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОО, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ЛОГИЧЕСКО РАЗРЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМААА, ЗНАЧИ ИМА ПАРИ ДА ХОДЯТ ПО ПОЧИВКИ И БАНКЕТИ А ЗА ДЕЦАТА НЯМА ПАРИ АААААА, МАМКА ВИ ГНУСНА КРАДЛИВАААААААААААААА СМЪРТ НА БСП СМЪРТ НА ГЕРБ ВСИЧКИ ВЪНННННННН ГОВЕДААААААААААА НЕНАСИТНИИИИИИИИИИ ДАНО ГОСПОД ДА ВИ УБИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

28

Анонимен

преди 6 години

До Бандит0.450 грама? Та това е по-малко от половин грам!

27

Анонимен

преди 6 години

Преди години с една моя приятелка и съученичка бяхме намерили решение. Аз нося половината учебници, тя другата половина. Седяхме на един чин и си знаехме ти имаш учебник по биология, аз имам учебни по литература и т.н. Проблемът беше ако някоя от нас отсъства. Тогава си звъняхме да предупредим, че другата да носи всичко.

fallback