Снимка: bgonair.bg
fallback

"Институтът е заприличал на швейцарско сирене - надупчени стени, подове, скъсани балатуми", така членове на Синдиката на служителите в МВР коментираха състоянието на сградата на криминалистите пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Според служителите в последните няколко месеца криминалистите към МВР работят в ужасяващи условия. Някои от стените са изградени от азбест и в последно време цялостта на вредния материал била нарушена. Така полицаите се налага да работят в застрашаващи здравето условия.

"Криминалистиката е много важна за една правова държава и навсякъде се отдава нужното внимание към нея. Нужно е да имаме модерна криминалистика", казаха още синдикатите.

По думите им трябва да се предприемат реални конкретни мерки още от днес и обещанията на министъра на вътрешните работи, че ще се предприемат стъпки и криминалистите ще бъдат преместени на друго място, да бъдат осъществени възможно най-скоро.

"Мебелировка се купува инцидентно, когато имаме доставка на ново оборудване, за да има къде да се постави. Екипировка е купувана много отдавна - около 2007 г.", посочиха още полицаите.

Те са категорични, че криминалистиката ни е достигнала дъното и се притесняват за личното си здраве.

"Ние няма да се откажем, затова мълчаливо ще участваме в протестите на служителите на МВР. Идеята ни не е за вдигане на заплащането, а за по-добри условия на труд", отбелязват още специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

така такаааа и кой открадна парите?... пак няма да се разследва, както всяка една голяма кражба...

2

Анонимен

преди 6 години

А сега да попитам къде е инспекцията по труда, къде е РЗИ, акт ще напишат ли на "собственика" за лошите условия за труд?

1

Anon

преди 6 години

Ми... момчета и момичета ако материалната ви база трябва да отговаря на резултатите от работата ви- трябва да работите в палатков лагер....

fallback