Иванина настоява, че хората не са й давали парите за жилища Снимка: bTV
fallback

Миналата седмица десетки хора се оплакаха, че са изгубили хиляди левове за закупуване на евтини общински жилища, а накрая всъщност парите отивали за жената, която уж щяла да ги уреди - Иванина.

Коя е обаче Иванина? С нея хората се запознавали във Facebook. Убеждавала жертвите, че е близка с кмета на София Йорданка Фандъкова, както и с премиера Бойко Борисов. За разлика от другия изключително успешен онлайн измамник - Спас от Кочериново, жената е заставала с истинското си лице пред жертвите си. Така хората са я разпознали.

Oще по темата

На официалния адрес на Иванина там такава жена няма. Не след дълго обаче Иванина е намерена и въпреки че мъжът й отрича такава да съществува не след дъго излиза и тя самата. Тя живее с мъжa си и петте им деца.

Жената представя съвсем различна версия от тази на измамените, които са дали по над 10 000 лева, като Верка Стоянова.

"Ние имахме с нея съвсем други отношения. Пари в заем, но не и пари, за да ѝ уреждам такива работи", твърди Иванина пред bTV.

По думите ѝ тя е получила от Верка 10 хиляди, които "така се случи, че станаха 20 хиляди".

"Без срок за връщане", пояснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на жената пари за общинско жилище, тъй като тя го убедила, че може да го закупи много евтино – на цени от 25 до 40 хил. лв.

"Никой за нищо не съм убеждавала", категорична е Иванина.

"Аз общински жилища няма как да раздавам, защото самата аз нямам дом", допълва тя, като отказва да коментира за какво са ѝ давали пари.

По повод твърденията, че Иванина урежда общинските жилища с помощта на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя казва, че никога не го е правила.

"Аз не мога да се възползвам от името на г-жа Фандъкова и на г-н Борисов. И лично ще ги потърся, за да се извиня, когато приключат нещата, за замесване на тяхното име от моя страна", допълва Иванина.

Жената е категорична, че никого не е измамила.

"Гледам си децата, имам пет. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Мога да докажа, че с пари аз не разполагам", допълва тя.

Иванина е категорична, че оттук нататък ще разговаря по темата само с адвокат.

Изправени пред неловка ситуация, потърпевшите имат труден избор – да признаят пред разследващите, че са искали да платят подкуп за евтин общински имот или да преглътнат, че са били твърде наивни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

иво

преди 6 години

Тази къща къде се намира?Според мен някъде близко до София

52

риторично

преди 6 години

Искали да се възползват от "уреждане" на имот по нечестен начин...

51

Анонимен

преди 6 години

Прелича ми на шъведка. И 5 деца. Некак си не ми се връзва да е друга.А теа щом на шведка са повервали...

fallback