Снимка: Министерство на енергетиката
fallback

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.

Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

Oще по темата
"Всяка част е разположена точно там, където са преценили производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.

По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.
 
Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.
 
Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.

Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Кагемуша

преди 6 години

Товарищ Борисов, вы большой ученый - В АЕС-ознанием вы даете толко... :) :) :)

102

wili

преди 6 години

и защо го пазят , или го продават ,или го използват, това е яма за крадене, като магистралите..............

101

Пешо

преди 6 години

Сложил му е стикер "Този обект се охранява от фирма Аполо и Болкан!"

fallback