Снимка: архив, БулФото
fallback

Остават две седмици до крайния срок – 7 ноември 2017 г., в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за обявените 188 войнишки длъжности.

Свободните места са във военните формирования на Сухопътните войски в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол. В заявлението си кандидатите могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование, съобщават от Министерството на отбраната.

Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От 1 декември тази година батальонът ще се разрасне до полк и затова са обявени за попълване 73 вакантни длъжности за войници, от които 32 с наименование "алпинист".

Обявени са и общо 60 вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 – Ямбол  - 15. 

Конкурсите ще се проведат от 5 до 16 февруари 2018 г. и включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански средни или висши училища, могат да подадат документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната.

Подробна информация могат да получат от публикуваната на 19 септември тази година обява в рубриката "Документи" – "Обяви и конкурси" в интернет страницата на Министерството на отбраната на адрес: https://www.mod.bg/bg/documents_obiaviKonkursi.html

Освен основното месечно възнаграждение на военнослужещите се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба, както и за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето; за служба в Министерството на отбраната и др.

Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет. Осигуряват им се още порционни пари; безплатна храна и ободряващи напитки при носене на дежурства, при занятия, учения, тренировки и лагери, при извършване на дейности със специфичен характер, и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Демокрация ама друг

преди 6 години

Съм убеден че нямаме Държава и мога да ви дам хиледи примери.

34

Демокрация ама друг

преди 6 години

Ако усъдите виновните.Като Пасито разни министри и разни управляващи виновни да упадака на нащата Армия толкова колкото никога не е била от 681г.без (Николаи Цонев разбира.се).И като сме Натовска държава да вземаме НОТОВСКИ заплати.Веднага бих се записал да служа на родината.А ако няма воиници да идват Американците да правят 10 Бази. От дунава през балкана до черно море и да разпуснем наще управници от Министри Президента всякаква Държавност защото със моя незначителен живот Само в БЪЛГАРИЯ

33

Бивш военнен

преди 6 години

Защо така.НЯКОЙ да ми обясни.90% от жените в БА са женени за военни от генерали до сержанти.Едва 5% от тях ходят съжителстват или са женени за воиници редници.Даже в някои поделения се изкачват по бързо в службата отколкото Редник с година и половина наборна служба.Да не говорим за връскари и във всики министерства

fallback