Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Висшият административен съд отмени наредбата, която намали заплащането за нощния труд на полицаите от 35 на 25 стотинки, съобщи заместник-председателят на Управителния съвет на СФСМВР Илия Кузманов.

"На 16 октомври 5-членният състав на Висшия административен съд отмени окончателно наредбата, с което се възстанови едно наше право, за което от дълго време се борихме", заяви за "България сутрин" Кузманов.

Oще по темата

Въпреки това, полицаите на 22 октомври отново излизат на протестно шествие.

"От нашите изисквания, изпълнено е едва 10-20%. Остават исканията за увеличение на заплатите с 15% от тази година, включително със стара дата, за промени в действащия закон за МВР и започване на стъпки по направата на нов такъв в рамките на 1 година", изброи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че след публикуването на отменената наредба на ВАС в "Държавен вестник", полицаите ще могат да претендират за суми отпреди 2 години назад, които се изчисляват на стотици хиляди часове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Мъдрец

преди 6 години

Граждани също да излизат на протеста на МВР и да скандират МВРи Дайте хляб на хората които ни пазят и да го скандиратИ пенсионери да има доста и те да скандират същото и да носят плакати

30

ТИКВАТА НА СОРОС

преди 6 години

обикновените хора-които ви даваме заплати с нашите данъци НИ ПИСВА вече от вас.Вършете си работата и не пискайте преди наистина да почнете да си гледате задълженията.Ами като почнем да си ги гледаме както трябва почвате да се оплаквате "Баш мене ли хвана", "Дай да почерпя и да бегам", "Е то толкова ли няма нарушители та мен ще глобяваш" и т. н..

29

Анонимен

преди 6 години

А АРЕСТУВАНИЯ ПОЛИЦАЙ ОТ 7 РПУ КАРА ДЖИП МЕРЦЕДЕС /КАКТО И МНОГО ДРУГИ КОЛЕГИ/ - А ВСЕ НЕДОВИЛНИ.......

fallback