Снимка: Reuters
fallback

В българина съществуват съвместно и безконфликтно две идентичности – да си патриот и да си силно проевропейско настроен. Именно тази проевропейска част е малко странно изразена.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria проф. Антоанета Христова. Христова, която съосновател на Института за политика и директор на Института за изследване на населението и човека, представи изводите от проучване на двата научни института, изследващо нагласите на българите по базисни общоевропейски въпроси месеци преди предстоящото председателство на България на Съвета на Европа.

"В какво се състоят въпросните странности – не одобряваме основни политики на ЕС като тази по въпросите за миграцията, не сме съгласни с унифициране на данъчните ставки навсякъде в ЕС, не ни харесва идеята за единна европейска армия, както и огромен процент се страхуват от приемането на еврото", посочи още тя.

58% от анкетираните не желаят еврото да бъде прието за национална валута, показва изследването.

"Българинът не е готов да затегне колана, за да бъде по-добре в бъдеще", коментира проф. Христова.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Карлуково

преди 6 години

Искаме рублата!

60

Анонимен

преди 6 години

Българинът няма право на глас. България е колония.Каквото наредят господарите от ЕС и САЩ - това става в България.Вие обърнахте гръб на Русия и предпочетохте ЕС. За това сега ще мълчите и изпълнявате заповеди.

59

Анонимен

преди 6 години

Западна поръчкова статия, искат да ни убедят че самите ни него искаме....

fallback