fallback

Общ преглед

Пожарникари от цялата страна се събраха на протест в София. Те настояват за увеличение на заплатите с поне 15% и не са съгласни със заложените 55 млн. лв. в бюджета за МВР за догодина, което ще доведе до ръст на доходите им с 5 – 6 на сто.

Те изразиха своето недоволство от плановете за закриване на 12 участъкови и районни пожарникарски служби. Засега не е ясно кои служби ще бъдат закрити. Синдикатите имат информация за само две - в Боровец и Пампорово.

На протеста отиде и вътрешният министър Валентин Радев, който поговори и с протестиращите, преди да влезе на срещата с организаторите.

За него закриването на служби е управленски въпрос.

Общо пожарните служби в страната са 211. Пожарникарите настояват още за по-добро оборудване и да имат по-добри условия на труд.

Ако исканията им не бъдат чути, пожарникарите плашат със съвместни протести с полицаите догодина, по време на европредседателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

1

преди 6 години

До АнонименhttpЕх, как съм изпуснал! Лелята на този твой приятел, не ти ли каза, че достигат заплата 5000лв.Значи аз съм се прецакал, с 32г. стаж и длъжност Нк Дежурна смяна да се пенсионирам при 1050лв. заплата! Пък и да пропусна толкова купони по време на дежурство. И да ви кажа, че за целият ми стаж не съм вземал 1ст. ДМС и Коледни бонуси/който иска да вярва/, а някои хора вземат на тримесечие и те наймного мрънкат за тези 20 заплати!П.С. Пиша, защото посочи Пловдив.

17

Анонимен

преди 6 години

А бе защо вашия човек - Главният Суджук ви изостави така бе. Нали слизаше сред народа, а вие се надпреварвахте да му се сваляте.Кво стана сега, че отношенията ви изстинаха.Май го натистнаха от ЕС, че не може едни търтеи да взимат тройно, колкото нормалните хора, които работят до изнемогване.

16

Kingslayer

преди 6 години

Съгласен съм. Дайте им по-високи заплати, но да спрат да се занимават със страничен бизнес/дейности.

fallback