Снимка: Bulphoto
fallback

Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случаите на телефонни измами, предаде Агенция "Фокус".

"Гледах една жена, която казва: Вече едва ли не как да имам доверие в полицията", коментира Радев.

"Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Ако трябва да даваме пари, които да бъдат маркирани - ние ще ги дадем на Вас. Не се лъжете, че някой иска да ги дадете, за да помагате на МВР. Няма такъв случай. Никога не сме работили така и няма да работим. Не вярвайте", заяви Радев.

Oще по темата

Министърът коментира, че това са буквално парите до старини на измамените и им ги измъкват по грозен начин. Радев обясни, че ще разгледа възможността да се направят клипове за телефонните измами, които да се пускат по телевизиите, защото възрастните хора гледат повече телевизия.

"Работим по всички измамници.Много активно работим срещу телефонните измамници и те започнаха като мишки да бягат. Събрахме опит и се надявам да попрекъснем това. Направихме специализирани звена към ГД "Национална полиция" в Русе, Велико Търново и Плевен", коментира още министърът.

Радев заяви, че по негови наблюдения МВР не върви след медиите в разкриването на телефонните измамници, просто говорят по-пестеливо и не предварително.

Министърът потвърди за случая от петък вечерта, при който възрастен мъж е предал на телефонни измамници сума около 100 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

POLICIQTA VRAG NA NARODA KAKTO VINAGI E BILO

30

Анонимен

преди 6 години

NE SE LYJETE POLICIQTA NEE S VAS A SRESCHTU VAS VSEKI DEN GO DOKAZVA

29

бай иван

преди 6 години

а ве да го питам министерчето: с кои пари работи полицията товарищ милиционер?????

fallback