Снимка: архив, БулФото
fallback

В отсъствието на депутата Елена Йончева и премиера Бойко Борисов в Софийския районен съд започна делото за клевета, което депутатът от БСП води срещу министър-председателя.

Oще по темата
Йончева иска от Борисов и ГЕРБ обезщетение от 20 хиляди лева заради думите му, че държавата е платила милиони за филмите на журналистката.

Следващото заседание е през декември, когато ще бъдат разпитани и първите свидетели.

Адвокат Георги Атанасов, който представлява депутатката, поиска да бъдат разпитани четирима свидетели, които да  говорят за нея като журналист и какви психически и физически проблеми й е създало изказването на Борисов.

Това са журналистката Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова.

Адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, които представляват Бойко Борисов, представиха 72 документа, с които се доказвало, че между 2004 и 2009 година Йончева е получила 690 000 лева от БНТ. В тези документи имало справки за филмите, които тя е направила и за получените суми. Те също призоваха да бъдат разпитани трима свидетели, сред които и пиари на партия ГЕРБ, пише "24 часа".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Още при

преди 6 години

управлението на Станишев,когато Йончева ходеше да прави репортажи в Сомалия и другаде и се публикуваха снимки с нея, оператор, охрана, имаше "плахи" гласове и кратки статии "кой финансира тези репортажи'( защото и други биха искали да отидат": в отговор се появи стаитя, че Йончева и брат й са богати земевладелци в родния си край( точното място не помня- някъде в центъра на България- Плевенско( може би..) и не се нуждаят от финансиране..Защо тази теза вече НЕ се появява? Ако някой разрови пресата

49

Анонимен

преди 6 години

И да нямаш медийна грамотност, според едно изследване сме на последно място, от заглавието ще разбереш че Елена е клеветила Бойко. Поне журналистите са длъжни да не са на дъното.

48

Анонимен

преди 6 години

В партия ГЕРБ има хора с големи глави.....За съжаление празнииииии.......Жив пример са Ушев Цецо и Суджук Паша.

fallback