Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Никифор от Кипилово дари пари за лечението на майката на 5 деца Велка Велкова. 22-годишният младеж й вдъхна вяра, като във видео се обръща към нея с молба да не се отказва, защото "Доброто наистина съществува!".

Никифор споделя пред Bulgaria ON AIR, че също се е бил отказал, но вече е видял резултата и й пожела успех.

Oще по темата

Младежът също имаше нужда от средства за да продължи живота си. За по-малко от седмица нужните 6000 лева за лечението му бяха събрани. "Благодаря на всеки, който ми помогна", пише Никифор до редакцията на Dnes.bg.

Никифор е роден в седмия месец с шум на сърцето и хидроцефалия. Въпреки че е с такива заболявания, вече четири години не спира да работи, защото не получава никаква финансова помощ от държавата.

Преди малко повече от месец обаче съдбата му се преобръща за пореден път, когато лекарите в Сливенската болница му казват, че състоянието му се влошава, а хидроцефалията се е обострила и задържа вода в мозъка.

За операцията му бяха нужни 6000 лева, а според Никифор вече са събрани дори повече пари.

"Вие ме накарахте отново да повярвам, че доброто съществува! Ще даря останалата част от парите на някой, който също като мен се нуждае от подкрепа и ще ви държа в течение за какво е използвана всяка стотинка", завършва Никифор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Бг здравеопазване

преди 6 години

Гласуваш за ***, получаваш ***!

10

РозЛин

преди 6 години

Благодаря 9!Значи още повече от половината трябват ...

9

До 5

преди 6 години

Според този репортаж трябва да се съберат още около 40 хил.лв. за Велка.https://bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-10-12/dobroto-v-horata-zovat-za-pomosht-na-velka-velkova-otgovoren

fallback