Доктор Людмил Лазаров. Снимка: YouTube
fallback

В писмо до Dnes.bg д-р Доктор Людмил Лазаров, син на починалата Петя Илиева, отговори на приключилата проверка във ВМА, която не откри пропуски в работата на медиците при случая с издъхналата преди месец от септичен шок 67-годишна жена.

Oще по темата

"Колеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около полунощ на 31 август, тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете изисква незабавни мерки за да бъде овладяно. За съжаление тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА.

Там безобразието продължи. Дежурнят "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум (признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат).

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, който могат да бъдат спасени, умират нелепо заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват не заради, а въпреки намесата ви!", пише мъжа, който от години практикува спешна медицина в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Октопод 5

преди 6 години

Съветът ми е:Ако сте решил да защитавате правата си, съберете цялата документация, свидетели, които ще намерите трудно, българите са страхливи по природа.Започнете дела на международно ниво. Люксембург, Страсбург, посолства: САЩ и БГ.Имайте в предвид, че съдиите в Страсбург са политически назначения от БГ.Делото Ви ще бъде в процес на разглеждане поне 7-8 г., в зависимост категория значимост.Радостната новина е, че излезе Директива на ЕС, едно дело има разумен срок, максимум 4 год.

134

Октопод 4

преди 6 години

Когато в БГ отвличаха бизнесмени срещу откуп, се оказа, че на три от жертвите са отрязани два пръста, уши и т.н.. Които са били отстранени безупречно.Следователите стигнаха до извода, че лекар хирург е извършвал интервенциите. Разбирате ли - ХИРУРГ, никой не разследва, кой е този лекар, разбирате ли чудовищността на направеното?!. Да не говорим за престъпник със 6 епикризи, едната от които на сърдечен хирург с малформация на сърце.Фалшива епикриза, лекарят не е осъден!Бог да е с Вас!

133

Октопод 3

преди 6 години

За първи в БГ срещнах лекар - хирург в Национална Кардиология, който има две частни клиники да заплашва пациенти, персонал с пребиване и мутри. За първи път срещнах най-грозният духовно българин в лицето на този хирург. Прякорът му е мистър 5 хилки. Лекари, срещу които има оплаквания от пациенти, взимат ЕГН-та им и съставят неофициални Черни списъци. Тук здравеопазването след наркотици и оръжия е най-печелившият бизнес. Лекарите дават неверни епикризи в защита на мафията. Бягайте от БГ! Бягайте

fallback