Снимка: МВР
fallback

След повече от година в Дома за медикосоциални грижи във варненския квартал "Виница", малкият Енчо, който бе открит на 24 юни 2016 година изоставен на междуетажната площадка в блок №29 на бул. "Владислав Варненчик" във Варна, ще има акт за раждане и до месец ще бъде настанен в приемно семейство.

На по-късен етап детето ще бъде включено и в регистъра за осиновяване, съобщи шефката на отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна, Анна Конукова.

Oще по темата

До развръзката по случая се стигнало, след като от Министерство на правосъдието в Германия изпратили до социалните служби във Варна акт за раждането на детето.

Енчо-Рамадан е роден в Германия и е деветото дете на жената, която твърди, че е негова майка. Според информация от полицията, жената е с лека умствена изостаналост. Тя потърси детето половин година по-късно, като даде мъгляви обяснения пред служителите от полицията. Каза, че оставила бебето за малко, докато си свърши някаква работа и после забравила къде е.

В акта за раждане момченцето е вписано като Рамадан, както е посочила майката. В дома обаче всички го наричат Енчо, след като беше намерен на Еньовден и името му придоби популярност чрез публикациите за детето в медиите.

"Днес детето е в отлично здраве и се развива много добре. Вече произнася първите си думички и много обича да тича", казват пред "Монитор" от ДМСГ-Виница.

Когато получи шанс за осиновяване, малкият палавник ще може да получи ново име, ако неговите бъдещи родители пожелаят това. Сега предстои акта му зараждане да бъде преведен на български и до месец след легализирането му работна група от социални работници ше трябва да му избере приемно семейство.

Енчо има още 8 братчета и сестрички, които са пръснати из страната и в чужбина. Едно от децата е при родителите на майката, второ - при родителите на един от многото бащи. Останалите 6 деца са дадени за осиновяване, като едно от тях е в чужбина, показват още данните от социалните служби във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

г-да съдии!

преди 6 години

Изоставянето на малко безпомощно дете трябва да се класифицира в НК като опит за предумишлено убийство.

7

Анонимен

преди 6 години

това може и с немски гени да е, като гледам как изглежда. Иначе дано да има хубава съдба.

6

Nona

преди 6 години

Да е живо и здраво детенцето,обаче "майка"/инкубатор/ с лека умствена изостаналост с девет деца....думите са излишни

fallback