Снимка: архив Reuters
fallback

От днес минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст става 200 лева.

Увеличението е второ за годината. От 1 юли минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се повиши от 161,38 лв. на 180 лв.

Увеличението ще повиши доходите на около 820 000 пенсионери или около 40 процента от българските пенсионери ще получават по-високи пенсии, припомня БТА.

Пенсиите под 200 лв. или под минималния размер на пенсията за съответния вид, ще бъдат приравнени на новия минимален размер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 6 години

DVESTA LEVA SA MNOGO-STO HARCISH I STO SPESTYAVASH--POSLE GI PODARYAVASH NA GERB I PATRIOTITE.

46

bluesky1

преди 6 години

Отговорността за срамните пенсии от 100 евро е на всички, на цялата ти му политическа класа, кои с повече, кои с по-малко...всички...и костовци, куневици, и царчето и бсп, и доган, местан и лъжепатреотите, сидеровци-симеоновци-каракачановци...

45

bluesky1

преди 6 години

Какво направи Бойко за едно десетилетие тотално управление! Нищо! пари щеше да има и ако европейските фондове се използваха за създаване на реален работещ собствен бизнес, който да се самоиздържа и да е на печалба след периода на субсидиите. Вместо това субсидиите потъват в пясъка, т.е. в нечии джобове... Глупавия матриял при все това се хваща на въдицата и се ежи един на друг на партенката, разигравана всеки едни избори за комунисти, антикомунисти и прочие тъпотии...

fallback