Снимка: архив "Булфото"
fallback

Пенсионерски организации искат увеличение на всички пенсии, а не само на най-ниските. В противен случай те заплашват с протести.

От днес влиза в сила решението на правителството най-ниските пенсии у нас да се увеличат на 200 лева.

По случай Международния ден на възрастните хора днес, главният секретар на Българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисимов коментира пред БТА, че с увеличението на минималната пенсия на 200 лв. е направен компромис. Той припомни, че Обединените патриоти са били за 315 лв., колкото е прагът на бедността.

Oще по темата

Пенсионерските организации ще настояват това обещание да бъде изпълнено.

Те ще искат и осъвременяване размера на всички пенсии с процента на двукратното увеличение на минималната пенсия през тази година - около 22 на сто. Пенсионерите искат това да се заложи още в бюджета за 2018 г., иначе ще излязат на протести.

Те продължават да настояват и за закон за възрастните хора, в който да бъдат разписани правата им, и подкрепят внесеният от БСП законопроект.

Ако имаше такъв закон още през 1990 г., нямаше да се случи това, което става след 27 години с тези различия в пенсиите, с това забравено съсловие, което е най-голямото - 2,2 млн. души, допълни Димитър Кисимов.

В отговор на въпрос какъв е българският пенсионер днес - на 1 октомври, той каза, че днес пенсионерът все пак е щастлив, защото празникът се зачита от 4-5 години, благодарение на Българската асоциация на пенсионерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

RE: Костова

преди 6 години

В цял свят всеки мъж с достойнство не позволява съпругата да работи, освен за удоволствие. Жената ражда, гледа и възпитава деца, прави Човеци. Една майка, която работи по 14 часа на ден, няма контрол върху развитието на детето. Изнервена е, често ставам свидетел, на жена биеща детето си, правя строги забележки. Изнервена е, защото е въртяла кравая - шофира в задръствания, няма време да сготви здравословно на детето си. Жената вдовица трябва да има достойни старини.По-полека с пенсионерите

58

баба

преди 6 години

Ало,демократичния анонимен 59, твоите родители да не са се пръкнали от Марс или може би си извънземно недоразумение! Какво си сътворил ти дотук? Рендосан мозък ти нямада си вечно млад особено с тази злоба в душата.

57

Анонимен

преди 6 години

PENSIONERITE SA TARTEI I GIVEYAT NA GARBA NA DEMOKRATICNATA MLADEG.TEZI PENSIONERI PODKREPYAHA MRAKOBESNICESKIAT KOMUNIZAM,A SEGA NIE DEMOKRATITE TRYABVA DA GI HRANIM.DOLU PENSIONERITE.

fallback