Снимка: архив, Булфото
fallback

Икона на Пресвета Богородица Всецарица ще бъде изложена за поклонение от 18:00 ч. в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски", съобщиха от Светия синод на БПЦ.

Иконата е копие на прочутата чудотворна икона от манастира Ватопед, изработена е от монасите на Ватопедския манастир на Света Гора, Атон и е дарена на патриаршеската катедрала в София.

Днес светинята за първи път ще бъде изложена за поклонение от вярващите, след което ще остане за постоянно в храма-паметник.

Много са случаите на свидетелства за чудотворни изцерявания на онкоболни и страдащи от всякакви заболявания и житейски затруднения, пише БТА.

Заради голямата сила на иконата, която помага на всички притекли се с вяра и упование към нея, у нас вече има няколко нейни копия.

Едно от първите, които пристигат в България, е тази в храма в кърджалийския кв. "Гледка".

Такава икона има и във варненския храм "Св. Атанасий", храм "Св. Петка" в Пловдив, катедралния храм на Видин "Св. Димитрий Солунски" и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

KORNELIA NINOVA E PRESVETA BOGORODIZA,MOLYA SE NA NEYA DA SPASIBALGARIA I SPESTYAVANIATA NA HORATA.

14

Helleborus

преди 6 години

Според него историята е измислена, 13. Затова ще му кажа, че евангелските събития са станали пред стотици хора, това, че почти не са останали болни и беснуеми в ония земи, че Лазар е възкръснал след 3 дни в гроба и че един стадион хора са яли хляб и риба на пусто място. Евангелията са написани докато още всички свидетели са били живи и ако не бяха верни, хората щяха да ги отхвърлят още тогава. Самите фарисеи доказват, че чудесата са истина. Понеже не са обявили Исус за лъжец, а за магьосник!

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 3 на литературен герой ? че къде това бе ... ?

fallback