Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Сметната палата направи одит на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

Основният извод от проверката е, че Министерството на културата и ръководството на библиотеката не са създали достатъчно условия за опазването на културното наследство в нея.

Oще по темата

От проверката става ясно, че дейността на библиотеката е "хронично" недофинансирана, а заплатите в институцията се доближават до минималната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Извършената проверка е за периода 1 януари 2014 г. - 30 юни 2016 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ПАЗАРДЖИК

преди 6 години

абе хайвери такива колко да ви обеснявам че българия изчезва като култура нация ще останат арабите турците и ромите или както им казвате ц.ганите

17

анонимен

преди 6 години

До обидените по-долу:А вие колко пъти отидохте до библиотеката,и да прочетете поне една книга?Може да нямата време и да сте уморени от работа,но упрека в заглавието си е точен.

16

Гост

преди 6 години

Днес бг, не ние го унищожаваме, а Министерството на културата, което е виновно и за това, че не се обръща внимание на библиотеката и не се отпускат целеви средства, и за ръководството на същата тази библиотека. Моля, поправете се, защото аз ползвам тази библиотека, както и мнозина други, и не смятам,че аз, като част от "ние" съм направила нещо за унищожението й или съм отговорна за това, че средства за поддръжката й не се предоставят.

fallback