fallback

Общ преглед
Икона на Пресвета Богородица Всецарица бе изложена за поклонение от 18:00 ч. в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски".

Иконата е копие на прочутата чудотворна икона от манастира Ватопед, изработена е от монасите на Ватопедския манастир на Света Гора, Атон и е дарена на патриаршеската катедрала в София.

Светинята остава за постоянно в храм-паметника.

Много са случаите на свидетелства за чудотворни изцерявания на онкоболни и страдащи от всякакви заболявания и житейски затруднения.

След тържественото посрещане бе отслужено и възкресно-празнично бдение от Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и предстоятел на храмовото настоятелство на Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Освен посрещната икона на Св. Богородица в катедралата се пази и друга нейна икона - Достойно есть, която бе подарена на ПКСХП "Св. Александър Невски" през 2012 г. В храма се пазят още мощите на св. Александър Невски и на св. Серафим Саровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Култура, бе

преди 6 години

Коментирайте тука, бе, форумци. Кво само коментирате ц.ц., ч.лг.рки, пр. Ако беше оная арменка с габарити на кашалот щяхте да пишете, да пишете....

1

Истина, истина ви

преди 6 години

казвам.......на 3-та снимка има китайчета!

fallback