Снимка: архив, Булфото
fallback

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

P.KEHAYOV

преди 5 години

DOLNO,GADNO PLEME SME !

218

BRIDGET COOPER

преди 6 години

Добра новина за всички, които се интересуват от получаване на капиталов заем и други форми на заем за различни цели.Използваме онлайн рекламната платформа на нашата компания "CAPITAL LOAN CENTER", която обявява на широката общественост, че предлагаме заем на частни компании, физически лица, бизнес собственици e.t.c при нисък лихвен процент от 3.3%.ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НА ВСИЧКИ: Бъдете внимателни на заемодателите, които решите да се свържете за заем, защото сме записали случаи на хора, измамени от

217

seri

преди 6 години

v taz darjava shte ostanat boko i konpania bez naroda ,,natam varviat

fallback