Снимка: Булфото, архив
fallback

През следващата година повече семейства ще могат да получават детски добавки, защото подоходният критерий се увеличава до 450 лева на член от семейството, съобщи пред БНР социалният министър Бисер Петков.

Oще по темата

Сега право на месечни помощи за отглеждане на дете имат семействата, които разполагат с до 400 лв. на член от домакинството. В момента на това изискване отговарят над 411 000 родители.

"Търсим резерви в бюджета. При сегашната рамка трудно ще може да се постигне съществено увеличение, но някаква стъпка в увеличение ще предвидим", уточни той.

"В момента помощта за две деца е 85 лева, а минималната цел е да стане 90", допълни Петков, но уточни, че не е редно да се обсъждат конкретни числа, преди да бъдат обезпечени финансово.

"Голяма част от социалните плащания също ще се увеличат, след като гарантираният минимален доход се промени от сегашните 65 на 75 лева", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Здравейте,имам един въпрос, ако месечният ми доход е 2400 лева, с 4 члено семейство дали ще имаме право за детски надбавки.

14

Майка

преди 6 години

Най-странното, е че, се говори за помощи, като изключим ромите, за коиот това е начин за препитание, какво ще кажете за тези, които карат бентлита имат по три хотела, няколко адвокатски кантори, но се осигуряват на някакъв минимален доход и получават детски надбавки. Тези, които са на държавна работа, няма начин, поради това че са с висок доход, няма детски надбавки ...И ков сега, това не е ли дискриминация....

13

Цеца

преди 6 години

Навремето детските бяха 5 лева!Ама строяхме социализЪма!

fallback