Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В злополучния ден, когато Евелина Добрева, написала писмо до здравния министър, губи мъжа си, спешните екипи в София са били в намален състав - от 16 екипа на 12, обяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

"Първо да изразя съпричастността си и съжалението си за тази трагедия, която се е случила в семейството на госпожата. В този ден сме работили само с 12 екипа, имали сме няколко лекари, които са се разболели. Отзовали сме се на 275 сигнала. Изчислих го - на всеки 2 минути и половина е идвал сигнал към нас", разказа Сунгарска.

Oще по темата

По думите ѝ в първия момент, в който се е освободила линейка, тя веднага е била пратена на адреса на Добреви.

В писмото на опечалената жена се казва, че линейката не е имала необходимата за спешни случаи апаратура за реанимация.

"Това е един много комплексиран за нас момент" - обясни говорителят на Спешната помощ - "За съжаление ни се случва от време на време болници да не приемат пациенти, които ние возим, без да имат основание за това. Нашата лекарка е казала на лекарите в "Пирогов", че няма оборудване само и само да оставят човека и да го хоспитализират. Всяка една линейка е оборудвана абсолютно изцяло и по стандарт", увери Сунгарска.

Тя благодари на Евелина Добрева, че в писмото си е отчела човещината и съпричастността на спешния екип, който се е отзовал на сигнала.

Посочи също така, че практиката, при която се вика Спешна помощ за случаи, които не са спешни, продължава. А това бави работата по отношение на онези, които наистина се нуждаят от незабавна медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Хх

преди 6 години

Благодарете се, че са 12 екипа. Имало е дни с 9 екипа, които са обслужвали София. Екипите се викат за всичко - за измерване на кръвно, за висока температура, за повръщане. Не защитавам никой. Преди 3 години ми се наложи да извикам екип на БП, едвам убедих приемащата обаждането да изпрати линейка. Обясни ми, че ще чакам поне един час. Лекарят от БП искаше да го закара пак до Пирогов, въпреки че съм на 2 км от голяма болница /Пирогов е на 7 км/ Не зная защо всички се транспортират там.До 77777

64

ето

преди 6 години

Нашата лекарка е казала на лекарите в "Пирогов", че няма оборудване само и само да оставят човека и да го хоспитализират. Всяка една линейка е оборудвана абсолютно изцяло и по стандарт", увери СунгарскаЛЪЖИТЕ НА Б Г Т.Н лекари!!!!!!!!!!!!И за какво НЕ ЛЪЖАТ. Какво правят и как лекуват лекарите завършили със среден успех???БЕЗ КОМЕНТАР!!!!

63

Анонимен

преди 6 години

Семейството на починалия да превърне виновните във вечни пациенти, това е решението.

fallback