Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Състоянието на асансьорите в страната не е добро, има и спрени такива, обави Петър Горновски, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/. Той не поясни колко точно са съоръженията, които не отговарят на изискванията.

По думите му над 100 000 са регистрираните асансьори, но има и такива, които се използват без да са регистрирани.

"Много от съоръженията имат дълги години на експлоатация /над 50-70 години/, но сред тях няма такива, които да не отговарят на изискванията за техническа експлоатация и за безопасност", поясни Горновски пред БТА.

576 са фирмите, които се грижат на съоръженията, някои от които изискват много голяма грижа.

Намаляват инцидентите с деца в асансьори, от началото на годината има само една такава злополука в София.

В пловдивското училище "Братя Миладинови" Петър Горновски заедно с областния управител Здравко Димитров и представители на Фондация "Асансьорна безопасност" участваха в открит урок.

На децата бяха разяснени правилата за безопасно използване на асансьори и ескалатори, като идеята е чрез тях посланията да стигнат и до техните родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Нашите пък идват, само ако са на първи етаж .Това води до голяма толерантност между съседите. След всяко "возене", всеки праща хаспела надолу.Така не сме най еко-еко, но техникът не знае как да реши проблема. Тези безумни "разходки' ги плащаме, но всички са доволни ,че поне има хаспели-БГ работа!

18

КЕФ

преди 6 години

36000 лв. с монтажа, супермодерен германски.Парите ги събрахме за 2 месеца (24 апартамента) и на третия го монтираха. Голямо удоволствие е да го ползваш. Продадохме стария за части за 2000 лв., които ползваме за разходи на блока.

17

Професор

преди 6 години

Сега хаспели ли наричате асанссора долни ***??? И Христос който се нарича още Исус го променихте тихомълком на Иисус.

fallback