Снимка: архив, БулФото
fallback

ДПС отново призова да се осъди участието на националистите в управлението на страната. Повод този път движението взе от разрушаването на надгробни плочи в еврейското гробище в София. За инцидента бе съобщено на 15 септември. 

ДПС нарече станалото вандалски акт на омраза, който не е изолиран случай. 

"За пореден път алармираме за липсата на нормалност в държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии да преосмислят своето отношение към участието на националисти в управлението на страната и категорично да го осъдят и се разграничат", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той беше категоричен, че България не може да изнася такъв деструктивен модел в Европа и в Европейския съюз. 

В същото време лидерът на ДПС посочи като положителен и градивен българския етнически модел. 

"В основата на този модел стои идеята за единна нация от всички граждани на държавата, мир, толерантност, стабилност и сигурност", обясни Карадайъ. 

Той упрекна управляващите, че не са осъдили оскверняването на еврейското гробище и плизова всички партии да излязат с обща позиция срещу вандалския акт. 

"Трябва да помним и знаем как обществото разчита участието на националистите във властта - носители на разединението и омразата, на противопоставянето, на агресията", каза още лидерът на ДПС. 

Той разкритикува и опитите участието на националистите в управлението на страната да се обяснява като нещо нормално и не опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 6 години

До ДАНС; Ако наистина ДАНС си вършеше работата в тази държава ,такива като тебе нямаше да можете да пишете такива коментари и да насаждате етническа омраза и неприязън(което е подсъдимо).Надявам се, когато ДАНС решат да действат да не е станало твърде късно и по улиците на градовете и селата ни да не се чуват откосите на Калашников.Искренно се надявам, защото българската злоба,ненавист,мързел,омраза и непристойност нямат граници.Не можем, като турци вечно да търпим.Дърпаме браздата и всеки по с

66

Анонимен

преди 6 години

До Възмутен; Не си чел, върни се в коментарите по-назад и ще видиш кои са "етническите партий". Те са ГЕРБ,БСП,Обидинени патриоти,Воля защото в редиците си нямат нито един турчин, арменец, евреин, влах...Всички българи.Ако ти искаш, както беше по времето на пъдаря от Правец да ме представляваш ти и в парламента да влязат няколко кукли под твой контрол.НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!Аз подкрепям изцяло твоето становище в парламента да няма "етнически" партий. Тогав в парламента остава единственно ДПС.

65

-.-

преди 6 години

С всеки изминал ден се убеждавам , че българина е до такава степен деградирал , че не може да приеме чуждо мнение ...

fallback