Снимка: flickr
fallback

Нощувка с включена закуска ще струва 217,12 лева без ДДС на председателството ни. Обществената поръчка "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г." бе спечелена от фирма "ВГ" АД.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс, съобщиха от ресорното министерство.

Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

До крайния срок за кандидатстване на 07.08.2017 г. са постъпили три оферти от фирмите „ОССМО“ АД, „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД и „ВГ“ АД.

След извършване на насрещна проверка за верността на декларираните данни, фирма „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД е била отстранена заради предоставяне на документи с невярно съдържание. По този повод министерството ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

Останалите две фирми - „ОССМО“ АД и „ВГ“ АД, са били допуснати до следващия етап на обществената поръчка – публично отваряне на ценовите оферти.

След извършени проверки от страна на комисията, в ценовото предложение на „ОССМО“ АД са констатирани редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия. В качеството й на посредник на туристически услуги фирмата оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база.

След поискани допълнителни разяснения от фирмата и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията е установила категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника. Това е причината участникът да бъде отстранен от класирането, като ще бъде сезирана Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

това председателство не ни трябваше разни педерууги да си жувуркат за наша сметка дето средната ни заплата е 600 лв

11

Анонимен

преди 6 години

Да ги настаним в "При Цура"

10

Анонимен

преди 6 години

Много евро взе да става Ветко - европроекти, еврочиновници.....

fallback