Снимка: Bulgaria On Air

Част от тротоарите в София не във вида, както би трябвало да е в една европейска столица. Диригентът Нели Пантева-Банс е поредният пешеходец, който пострада от отлепила се плочка на един от тротоарите в София. Тя събира подписи за петиция с цел ремонт на тротоарите и пешеходните зони в града.

Още по темата

"Тротоарите са много опасни и си гледам постоянно в краката. Пътувала съм из Европа и живея във Франция и мога да кажа, че подобни тротоари както у нас няма никъде. София може да се сравни само с градовете в Африка", отбеляза тя пред репортера на Bulgaria ON AIR Борислав Петров.

Началник-отдел Транспортна инфраструктура към Столичната община Валери Велинов поясни, че за ремонт на тротоарите годишно се отпускат по 2 милиона лева, което е прекалено малко, за да могат всички пешеходни зони да са изрядни.

"Планираме да заведем дело срещу Столичната община. Има един огромен дисбаланс в средствата, които се инвестират за поддръжка на тротоарите. Апелирам следващия бюджет да бъде по-добре разпределен", посочи Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase