Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Опашка от чакащи се изви пред книжарница на бул. Витоша, където се проведе кампанията "Стара хартия за нова книга".

Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Талисман на кампанията "Стара хартия за нова книга" тази година е един от най-обичаните съвременни фентъзи герои – Пърси Джаксън – син на Посейдон, похитител на мълнии и племенник на Зевс. 12-годишният тийнейджър с талант да се забърква в неприятности е познат на българските читатели от поредицата на американския писател Рик Риърдън "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп".

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, получи само една книга, но не повече.

Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, получиха втора книжка на екотематика – изданието "Ти можеш да спасиш планетата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Целта е да се научи детето, че старата хартия може да се събира и рециклира, а не само да се изхвърля в контейнера. Иначе имаше и хитреци, които минаха по няколко пъти. Например едно семество мина първо с майката и детето и 5 кг. хартия и после се нареди и бащата пак с детето с още 5 кг. хартия за да вземат 2 книжки за 1 дете.

8

Анонимен

преди 6 години

тази кауза е прекрасна, но трябва в повече градове

7

Анонимен

преди 6 години

Интересно, авторката на статията до кой клас е ходила на училище?

fallback