Снимка: pixabay.com

"Самоотбраната не се състои само в юмруците и ритниците, тя започва много преди да е възникнала конфликтната ситуация". Инструкторът по самоотбрана Димитър Попов гостува в "България сутрин", за да даде своите практически съвети как да се защитим в случай на агресия по улиците и да сподели повече за обучението по бойни изкуства.

Гостът на телевизията преподава бойното изкуство Винг Чун, което възникнало в Южен Китай, но не е оповестено през кой период.

Пред Bulgaria ON AIR Попов заяви, че на улицата няма правила, треньори или арбитри, хората носят различни предмети, зависят от агресията, която носят в себе си, затова няма конкретна рецепта за справяне с конфликтните ситуации.

Агресорът избира по-слаби жертви, предупреди инструкторът. Попитан по какви причини хората идват в залата по бойни изкуства, Димитър Попов изброи:

"Най-често идват, когато осъзнаят, че не могат да се справят с житейските си проблеми, разбират, че има много агресия по улицата и решават да се преборят с нея като започнат да тренират бойни изкуства. Други пък се записват, защото чувстват агресия вътре в себе си и искат да се научат да се бият, за да се покажат пред приятелите си".

Инструкторът обясни как учениците разбират колко опасно може да бъде поведението на улицата едва по време на тренировките и започват да поглеждат по-реално на дадена ситуация.

"Ако някой е бил агресивен, в процеса на трениране това поведение намалява", заключи Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase