Снимка: Булфото, архив
fallback

Синдикатите в МВР обявиха, че предложението на ръководството на ведомството за промяна на заплащането на нощния труд на полицаите не е съгласувано с тях.

Oще по темата

Преди ден от вътрешното ведомство пуснаха на сайта си проект на заповед, според която нощните дежурства ще се заплащат допълнително по 25 стотинки на час и така полицаите ще получават по 2 лева за 8 изработени часа.

Освен това, със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

От полицейския синдикат обаче припомниха, че промените в заплащането за нощният труд, са част от промените в Закона за МВР и вече са внесени в Народното събрание.

От синдикалната федерация не изключват възможността да сезират съда за действията на политическото ръководство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 години

Синдикати в полицията ? Хм в армията що нема синдикати при Живков що немаши синдикати у милицията - така требе да е и в полицията.Щом са униформени требе да има устав както в армията .Требе да има ред и йерархия и всяка жаба да си знае гьола. А си сгафил товарен влак да те гази.

42

Абе

преди 6 години

чух една добра новина,че по-места са ги подбрали тия от синдикатите?!Кой за пенсия,кой за уволнение,кой за нещо друго?!Едно голямо браво на Господин Министъра ако успее да ги очисти!Най-големите алкохолизирани *** и търтеи по-места,се писаха най-големите стожери и радетели на справедливостта?!?!?!И плашат със съд на всичкото отгоре?!Чакайте бе кои сте вие бе смешници,по-големи от Министъра,Главният секретар,Зам,министрите???Ако съм на тяхното място,до сега да сте забравили,че сте били в МВР!!

41

Анонимен

преди 6 години

25 стотинки на час ...., а аз се чудих защо като отидохме да съобщим, че са ни обрали, онзи само вдигна рамене и каза, че всички сме на този хал...., ами то за толкова му се плащало на човека.....

fallback