Снимка: архив, БулФото
fallback

От партия ГЕРБ смятат, че борбата с корупцията не е тема за Консултативен съвет за национална сигурност, какъвто президентът Румен Радев свиква на 9 октомври.

В същото време председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов посочи, че въпросът е важен, предаде БНР.

Oще по темата
Кирилов припомни дългия път за обсъждане на проектите - на познатия като "Закона Кунева", предложението на ГЕРБ от декември миналата година и вече подложеният на обществено обсъждане от Министерството на правосъдието.

"Това е сериозна законодателна стъпка. Не бих казал, че това е тема за КСНС. Знаете, че досега сме имало повече от една година обсъждане", коментира той.

Юлиян Ангелов от "Обединените патриоти" тълкува искането на президента като "прехвърляне на топката".

"Непрекъснато меду президентската институция и опозицията в лицето на госпожа Нинова. Те явно смятат, че това е правилният начин да правят политика в България. Едва ли с един орган, какъвто и да направи българското Народно събрание срещу корупцията, ще бъде решен проблемът с корупцията", смята той.

Ангелов допълни, че ако и сега съществуващите органи си вършат работата, няма да има нужда от нов антикорупционен орган.

ДПС подкрепиха с условие антикорупционния орган на ГЕРБ при общественото обсъждане в петък, а Хамид Хамид каза за обсъждането при президента: "Той е преценил така, в неговите правомощия е, така че негово решение е".

Днес задочният спор ГЕРБ-БСП по темата продължи. Социалистите поставиха условия за общ антикорупционен закон с ГЕРБ, а премиерът Бойко Борисов заяви, че досега те са приели само един такъв, и то защитаващ корупцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ognyanz

преди 6 години

Ако управляващите чрез парламентарното си мнозинство ще назначават председателя на новия антикорупционен орган, нищо няма да се промени. Може ли гербаджиите да разследват сами себе си? Досега такова нещо не се е случвало. Само когато далаверата със суджука достигне до медиите, тогава Бойко маха далавераджията и обявява пред медиите, че той суджук не ядял.

20

Анонимен

преди 6 години

ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !

19

ЦЕЦО КРАДЕЦО

преди 6 години

ЦВЕТАНОВ СЕ КЪЛНЕ НЯКЪДЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИИТЕ ,ЧЕ ГЕРБ НЕ ИСКАТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.АПАРТАМЕНТАДЖИЯ , ЗАЩО ТОГАВА БОГА ВИ , БОРИСОВ , НАЗНАЧАВА МИНИСТРИ ОТ СДС , КОЯТО ПАРТИЯ Е ОТДАВНА НА СМЕТИЩЕТО И В МОМЕНТА НЯМА НИТО ЕДИН НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ПАРЛАМЕНТА ? НАЛИ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ? МАЙ ДАЛАВЕРИТЕ ЗАСЕНЧВАТ КОНСТИТУЦИЯТА ,ЗАКОНИТЕ И ДР.МАЙ ПРАВИЛОТО "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ,ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА КОСТОВ " Е ОЩЕ В ПЪЛНАТА СИ СИЛА.

fallback