Снимка: Dnes.bg
fallback

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите са били убедени два от операторите - ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него.

Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило.

Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Божков каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.

Божков коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Бибс

преди 6 години

Към момента дали вече може да си прекратя договора с Теленор м.ноември 2017е сега

36

Анонимен

преди 6 години

Вярное затова в момента мтел дигна сметките питам аз на какво основание и някои хора цената е за целия срок на договора лично колкото пъти съм при тях все имам надписани сметки защо те знаят в ловеч наи добре като всеки един лоялни клиенти са тия ония като в всяка една свера плащаме а сигорно учудващо след рамадан баирям ми доиде фактура нее ли срамота българия на българите

35

Анонимен

преди 6 години

Към 31. Само ще ти кажа че стотинки беше започната процедура със съдия изпълнител. Така че не знаеш как могат да ти съсипан нервите. Проблемът е, че когато искаш предсрочно погасяване се почва едно мрънка не и 2 служители ми казаха 2 различни суми, един път сумите които държиш и един път за всеки месец разликата между сумата ако не си в договор 2 години и обикновената услуга, ползвал си промоция и сега плати разликата.

fallback